După alegerile din luna noiembrie 2015, Adunarea Generală a membrilor Kolping din România s-a întrunit în perioada 2-3 septembrie în Onești, în casa Ordinului Fraților Minori Capucini.
Participanții au sosit încă din data de 02 septembrie, startul Adunării a fost dat de prezentarea activității tinerilor din Oituz, iar la finalul programului a avut loc sfințirea Centrului Educațional din Oituz.
Au participat membri Kolping de la următoarele asociații: Chișineu Criș, Timișoara Sf. Maria, Timișoara Millennium, Otelec, Uivar, Dumbrăvița, Sf. Iosif Brașov, Gheorghieni, Cristuru Secuiesc, Tășnad, Toplița, Borzont, Mediaș, Oituz, Ploscuțeni, Bârlad, Bacău.
Pentru prima dată a participat o delegație din partea Organizației Kolping Münster compusă din: Matthias Knauff, președintele Comitetului pentru parteneriate internaționale, Doris Büning, Werner Stoffers, Maximiliane Rösner – reprezentanta tinerilor. Kolping Münster a decis de curând stabilirea unei relații de parteneriat cu Organizația Kolping Moldova. În luna aprilie o delegație din dieceza de Iași a fost invitată pentru a vizita Kolping Münster.
La Adunare a mai participat Wolfgang Hellmann, vicepreședintele Kolping Bamberg din Germania, Christoph Pfister, președintele Kolping Baar din Elveția și Dumitru Ous din Chișinău, Republica Moldova.
Daniela Bărbulescu – președintele Asociației Kolping România, Istvan Gödri – praeses central, Ana Maria Nicu – conducător de tineret și Eduard Dobre –secretar central, și-au prezentat rapoartele de activitate pentru anul 2015.
Activitățile și proiectele sunt cuprinse în anuarul ( raportul ) asociației pentru anul 2015. Pentru prima dată, acest raport este tradus și în limba maghiară, ambele variante putând fi descărcate de site-ul asociației sau primite prin poștă în urma solicitării către Secretariatul central din Brașov
Discutarea profilului asociației a fost una din temele principale, participanții formând trei grupe de lucru după criteriul de apartenență regională. Analiza SWOT a dat ocazia fiecărei asociații să-și analizeze punctele forte și slăbiciunile, precum și oportunițățile și riscurile. Din cele trei analize prezentate în plen a reieșit diversitatea activităților și a opiniilor exprimate. Astfel, a mai făcut un pas în definitivarea profilului asociației. Următoarea Adunare generală a membrilor este programată în cadrul Organizației Kolping Alba.
În urma prezentării acțiunile de voluntariat pentru anul 2016 din cadrul campaniei naționale inițiate de către Consiliul Director în urmă cu 6 ani:
Locul 1 – Familia Kolping Chișineu Criș ( premiu de 1000 de lei )
Locul 2 – Familia Kolping Oituz ( premiu de 700 lei )
Locul 3 – Familia Kolping Toplița
Familia Kolping Ploscuțeni
Familia Kolping Timișoara Millennium
Pentru locul 3 din fondurile Asociației Kolping România a fost acordat un premiu de câte 500 lei.
Premii de participare au obținut asociațiile Kolping din: Mediaș, Gheorgheni, Liebling, Sfânta Maria Timișoara, Otelec, Tășnad.
Partenerii și oaspeții din Germania, Elveția și Republica Moldova au mulțumit invitației primite și au remarcat dinamica discuțiilor și a activităților asociațiilor și și-au exprimat dorința de a reveni în România.
M.A.