La nivel internațional in Köln …
La Consiliul General din anul 2015 au participat 35 de delegați din 26 de țări. Întâlnirea a avut loc în Koln dupa evenimentul Kolpingtag 2015.
Dezvoltarea organizaţiei este un proces început în anul 2012 şi are ca scop crearea la nivel internaţional a profilului (Sebstverständis, Self-image) organizaţiei până în anul 2017.
Participantii au emis un nou document cu titlul „Internațional – Angajament – Solidaritate”, acesta fiind o noua bază de discuție în vederea adoptării profilului în cadrul Adunării Generale din Peru.
Este un proces destul de anevoios şi interesant având în vedere faptul că cei implicaţi provin de pe mai multe continente şi aparţin unor culturi diferite, dorind astfel să-şi prezinte ideile, să-şi manifeste dorinţele şi speranţele şi mai ales modul propriu de înţelegere a Mişcării Kolping.
La nivel central în Caransebeș…
Acest proces cu privire la regândirea profilului Kolping Internaţional presupune clarificarea acestui profil la nivel central, regional şi local.
Anul acesta în luna noiembrie în Caransebeș în cadrul Adunării Generale a fost dat startul acestui proces și pentru organizația noastră. Materialul prezentat a fost discutat în 3 grupe de lucru, urmând să fie luat în discuție în asociațiile locale, regionale și diecezane.
În acest profil avem descrise identitatea si sarcinile care ne revin. Cine suntem? Ce ne dorim?
Spre interior, în asociaţie acest profil va fi astfel conceput încât să ne confere orientare, să ne conducă in acțiunile noastre si să ne motiveze să acționăm atât ca un întreg (asociaţia) cât si ca membri in asociațiile din care facem parte.
Profilul va fi asumat și implementat de către toți membri Kolping din Romania precum si de către toate structurile de conducere si persoanele juridice care funcționează in cadrul asociației noastre.
Pentru membri, angajați, colaboratori, acest profil trebuie să îndeplinească funcția de liant de bază și să confere orientare în activitățile curente.
Spre exterior, acest profil trebuie să creioneze o identitate unitara pentru ca cei din jur, aceștia sa poată înțelege cu ce anume se ocupa asociația noastră.
Acest profil este expresia diferitelor contexte culturale, etnice si confesionale din Romania fiind punctul de plecare pentru procesele de schimbare si dezvoltare a organizației noastre.
Profilul prezintă modul in care noi ne dorim într-un mod conștient sa facem față provocărilor prezente si viitoare.
Discuțiile din Caransebeș au fost destul de vii și animate.
La discuțiile legate de profil ar trebui să participăm cu toții. Elaborarea acestuia poate exprima într-un mod cât se poate de fidel măsura implicării noastre.
Acum este timpul consultărilor și al discuțiilor, după adoptarea acestui profil în cadrul Adunării Generale din anul 2016 din Oituz, comentariile vor fi de prisos.
Ne dorim să reușim!
Eduard