Kolping - comunitate de formare, acțiune și întrajutorare

Asociatia Kolping Romania
  • HOME
  • DESPRE NOI
    • Istoric
    • Adolph Kolping
    • Structura
    • Cotizație
  • DIRECȚII
    • Comunitate
    • Formare
    • Acțiune
    • Întrajutorare
    • Tineret
    • Parteneriate
  • MATERIALE
  • ȘTIRI
  • DOCAT
  • CALENDAR
  • CONTACT
  • HOME
  • DESPRE NOI
    • Istoric
    • Adolph Kolping
    • Structura
    • Cotizație
  • DIRECȚII
    • Comunitate
    • Formare
    • Acțiune
    • Întrajutorare
    • Tineret
    • Parteneriate
  • MATERIALE
  • ȘTIRI
  • DOCAT
  • CALENDAR
  • CONTACT

„Gătind parteneriatul…”

Membrii Familiei Kolping Hochdorf din Elveția au ocazia, de a se întâlni în fiecare joi în centrul parohial, pentru activitățile lor, planificate din timp: seri tematice, plimbări, meditații, acțiuni informative, educative sau sociale etc. Joi, 27 septembrie 2018, cei prezenți s-au deplasat la o instituție de învățământ din localitate, unde au închiriat pentru seara respectivă bucătăria școlii. Tema serii a fost, practic,  „O cină în familie“, mai exact gătirea și, apoi, servirea mesei, sub îndrumarea a doi bucătari voluntari din rândul membrilor. Și, fiindcă o masă comună este mai deosebită, când pot fi primiți musafiri, în acea seară, doi membri Kolping din România au putut să se bucure alături de partenerii lor din Elveția de o acțiune plăcută atât sufletului, cât și trupului!

S-au format patru echipe, care au preparat patru feluri de cartofi gratinați – cu dovlecei, cu praz, cu fasole și roșii, și cu varză creață și struguri albi, și, apoi, au mai pregătit patru feluri de sosuri pentru salată verde. După ce preparatele s-au copt, a fost așezată masa și servită cina.

Organizatorii au surpins participanții atât cu două feluri de sufleu de mere ca recompensă pentru strădanie, cât și cu o prăjitură pentru un membru Kolping în ajun de ziua lui onomastică. Au urmat discuții, animate de țuică și vin din Banat, aduse de oaspeții din România și seara s-a încheiat frumos, cu readucerea ordinii în bucătăria școli-gazde.

Ingrid Arvay și Eduard Dobre

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Facebook Feed

Facebook Pagelike Widget

Kolping 2018 | All Rights Reserved