Membrii Familiei Kolping Hochdorf din Elveția au ocazia, de a se întâlni în fiecare joi în centrul parohial, pentru activitățile lor, planificate din timp: seri tematice, plimbări, meditații, acțiuni informative, educative sau sociale etc. Joi, 27 septembrie 2018, cei prezenți s-au deplasat la o instituție de învățământ din localitate, unde au închiriat pentru seara respectivă bucătăria școlii. Tema serii a fost, practic, „O cină în familie“, mai exact gătirea și, apoi, servirea mesei, sub îndrumarea a doi bucătari voluntari din rândul membrilor. Și, fiindcă o masă comună este mai deosebită, când pot fi primiți musafiri, în acea seară, doi membri Kolping din România au putut să se bucure alături de partenerii lor din Elveția de o acțiune plăcută atât sufletului, cât și trupului!
S-au format patru echipe, care au preparat patru feluri de cartofi gratinați – cu dovlecei, cu praz, cu fasole și roșii, și cu varză creață și struguri albi, și, apoi, au mai pregătit patru feluri de sosuri pentru salată verde. După ce preparatele s-au copt, a fost așezată masa și servită cina.
Organizatorii au surpins participanții atât cu două feluri de sufleu de mere ca recompensă pentru strădanie, cât și cu o prăjitură pentru un membru Kolping în ajun de ziua lui onomastică. Au urmat discuții, animate de țuică și vin din Banat, aduse de oaspeții din România și seara s-a încheiat frumos, cu readucerea ordinii în bucătăria școli-gazde.
Ingrid Arvay și Eduard Dobre