În această perioadă în care toată omenirea trece prin momente și situații greu de imaginat, când oamenii sunt îndemnați să stea în casă, se naște întrebarea: Ce facem cu persoanele în vârstă care sunt singure în casă și fără ajutor? Ce facem cu familiile nevoiașe? Ce facem cu persoanele singure care nu au niciun ajutor? Reușesc autoritățile să acopere toate situațiile critice? Cu siguranță nu.
Membrii Kolping din Banat și Alba nu au dorit să stea deoparte și urmând îndemnul inimii, misiunii organizației și al sfântului părinte Francisc la solidaritate față de semenii noștri au organizat o serie de acțiuni caritabile în această perioadă a sărbătorilor pascale.
A fost o mobilizare foarte energică a voluntarilor Kolping din Liebling, Sînandrei, Dumbrăvița, Millennium TM, Gheorgheni, Chisinau Cris, cu efecte concrete, iar bucuria a fost mare pentru cei care au beneficiat de pachete cu alimente de bază, dezinfectanți chiar și formulare tipărite pentru ca aceste persoane să poată ieși din casă. Pare ceva atât de banal să oferi un formular tip in formă tipărită, dar cu toții știm că multe persoane vârstnice sau bolnave din mediul rural nu au această posibilitate de a deține în casă hârtie de scris.
Voluntarii Kolping au adunat donații, iar un sprijin important pentru fiecare acțiune a venit și din partea Asociației Kolping Moldova. Fiecare dintre Familiile Kolping au pregătit câte 30-40 de pachete ce conțineau: ulei, făină, conserve, paste, dulciuri, jucării pentru copii, detergenți, dezinfectanți, măști de protecție și multe alte produse de maximă urgență pentru o persoană sau familie.
Familia Kolping Gheorgheni a pregătit pachete pentru 40 de persoane vârstnice din localitățile Toplița și Gheorgheni.
Familia Kolping Millennium din Timișoara a pregătit pachete consistente pentru 20 de familii nevoiașe din satul ICTAR comuna Topolovăț, cartierul Plopi și satul Slatina, Timiș.
Familia Kolping din Sînandrei a pregătit pachete pentru 23 de familii din localitate.
Familiile Kolping din Dumbrăvița, Cenad și Chisinau Cris au pregătit și ele câte 30 de pachete cu alimente și alte produse pentru persoanele vulnerabile.
Familia Kolping din Liebling, prin tânărul și neobositul voluntar Mihai Mărghitaș și mama acestuia, a lucrat la confectionarea a 500 de viziere pe care le-a donat la punctele de lucru Kolping din țară precum și la un spital din Timișoara.
Felicitări tuturor voluntarilor, iar Dumnezeu să binecuvânteze efortul vostru, persoanele aflate în suferință și lumea întreagă greu încercată.
Cristos a înviat!
Pingback: COVID 19 suferință – solidaritate – provocări – Focus Social
[…] Sursa: Asociatia Kolping […]