După un an de pauză forțată, anul acesta, pelerinajul nostru consacrat (de ziua Sf. Iosif, muncitorul) de la Șumuleu Ciuc, s-a desfășurat cu prezența fizică a membrilor.
Cei 62 de participanți au reprezentat Familiile Kolping din Brașov, Sândominic, Gheorgheni, Sângeorgiu de Mureș, Săcele, Reghin și Cristuru Secuiesc. Pelerinajul a început la Biserica parohială Sf. Petru și Pavel din Cioboteni. După rozariu, praesesul central și diecezan pr. Gödri István, precum și pr. Göthér Gergely din Cioboteni au celebrat Sfânta Liturghie. În predica sa, praesesul Gödri István a subliniat importanța iubirii, în special în aceste vremuri tulburi.
L-a menționat pe Adolph Kolping, ca exemplu de urmat, care la rândul său a căutat calea prin care își poate ajuta semenii. I-a îndemnat mereu pe cei apropiați să nu fie indiferenți la greutățile celorlalți, ci să caute modalități prin care cei aflați în nevoie pot fi ajutați.
După Sf. Liturghie, pelerinii au fost salutați de către pr. Göthér Gergely, care a prezentat biserica parohială din Cioboteni, una dintre cele mai frumoase bijuterii ale diecezei noastre. Pe această cale, îi mulțumim pentru descrierea detaliată despre trecutul și prezentul bisericii. Majoritatea pelerinilor și-au exprimat dorința de a reveni în această biserică și cu alte viitoare ocazii.
De la biserică, pelerinii au urmat Calea Crucii. În timp ce majoritatea pelerinilor s-au rugat pe drumul Calvarului, ceilalți pelerini au meditat asupra suferinței lui Isus pe drumul procesiunii de la Rusalii.
Bunului Dumnezeu trebuie să-i fi plăcut această rugăciune comună, căci până am ajuns sus la altar, soarele a început să strălucească. Acolo s-a consumat mâncarea adusă de acasă și s-a zăbovit puțin unul în compania celuilalt. Membrii au retrăit sentimentul bucuriei, al revederii, au împărtășit trăiri comune și au făcut planuri pentru viitor. Suntem recunoscători că am putut participa la acest pelerinaj și că am petrecut timp împreună. Cerem binecuvântarea lui Dumenzeu asupra participanților, asupra Familiilor Kolping, asupra activităților, și asupra vieților noastre.
Joó Aniella, Cristuru Secuiesc