Kolping - comunitate de formare, acțiune și întrajutorare

ȘTIRI ȘI NOUTĂȚI
Oituz – apele trec, solidaritatea rămâne

După cum  toți am văzut la știri, săptămâna trecută, România s-a confruntat cu probleme serioase din cauza inundațiilor. Din păcate foarte mulți oameni au simțit într-un mod real această cruntă și traumatizantă experiență. Comuna Oituz din județul Bacău nu a fost ocolită de volumul mare de apă acumulat de pe versanți în Râul Oituz. O Mai mult >>

Voluntariat în Timișoara

Între 26 iunie – 06 iulie 2018 a avut loc o campanie de voluntariat care a avut ca scop efectuarea lucrărilor de pregătire la amplasamentul pe care urmează să fie contruită Casa Calfelor Kolping Timișoara. În prima zi s-au tăiat buruienile și au fost făcute lucrări de pregătire în vederea demolării. La start s-au prezentat Mai mult >>

Vizită în cadrul parteneriatului „Organizația Diecezană Kolping Bamberg – Kolping România“

Trei ani la rând (2014, 2015, 2016), membrii Kolping din Organizația Diecezană Kolping Bamberg s-au mobilizat în cadrul unei acțiuni numită generic ,,Weihnachtsmailing” – o scrisoare circulară de Crăciun, trimisă tuturor cunoștințelor, pentru a face cunoscut un proiect în folosul binelui comun, de obicei într-o zonă defavorizată a lumii. Astfel s-au strâns sume importante, care Mai mult >>

Oituz – Loc de joacă pentru copii

Copiii din Oituz, voluntarii și întreaga echipă avem din nou motive de bucurie pe care dorim să le împărtășim cu toți prietenii noștri. În curtea Centrului educațional am construit un spațiu de joacă(castelul din lemn) și o groapă cu nisip pentru pitici. Copiii sunt entuziasmați de aceste realizări, ele reprezentând atracția principală  atunci când se Mai mult >>

Întâlnire „55+” la Ivó

Între 16-17 Mai 2018 Organizația Kolping Alba a organizat cea de-a doua întâlnire a membrilor cu vârsta de peste 55 de ani, evenimentul  „55+” la Centrul de recreere Kolping din Izvoare, jud. Harghita. Participanții au sosit din Miercurea Ciuc, Toplița, Mediaș și Cristuru Secuiesc. Chiar și cei veniți pentru prima oară la un astfel de Mai mult >>

Festival de gulaș în Banat

În data de 16 iunie Familia Kolping Dumbrăvița/Ujszentes a organizat al 11- lea festival de gulaș lângă Sala Polivalentă din localitate. Praeses-ul Mathe Lajos împreună cu Kadar Gyorgy și un grup activ de voluntari au organizat într-un mod exemplar manifestarea fiind asigurate: umbrele pentru protecție solară, mese, bănci, lemne, apă, prăituri, apă, suc, înghețată și Mai mult >>

Oituz – A început școala de vară pentru copii

Este al doilea an în care, pentru  vacanța de vară, în cadrul Centrului Educațional din Oituz, copiii sunt invitați la programul Școlii de vară care se  desfășoară în perioada 18 iunie – 10 august 2018. Avem deja înscriși 50 de copii cu vârste între 3 si 10 ani, copii care, timp de 8 săptămâni, vor Mai mult >>

Campionat de fotbal în Banat

Cupa Kolping Banat la fotbal, ediția a XII, a avut loc în 2 iunie 2018, pe terenul de sport al comunei Liebling, Timiș. Campionatul a avut trei secţiuni: Adulţi, participant tineri (începând cu clasa a IX-a). Juniori I, participant copiii până la clasa a VIII-a inclusiv. Juniori II, participant copiii până la clasa a VI-a Mai mult >>

Valori europene. Corespondență din Vilnius.

Politica trebuie să se orienteze după valori precum pacea și libertatea, echitatea socială și sustenabilitatea. Referenții Karl Schiewerling, președintele Fundației Social Creștine și Stefan Lunte din partea COMECE – Comisia Conferințelor Episcopale Europene – au reliefat istoria dezvoltării europene și însemnătatea viziunii creștine asupra omului. Principiile personalității și subisidiarității stau baza Învățăturii Social Catolice și Mai mult >>

Să trăim împreună împăcați ! Împreună pentru o Europă solidară.

Miteinander. Versöhnt. Leben Să trăim împreună împăcați ! Împreună pentru o Europă solidară. Acesta a fost motto-ul anului 2018 al acțiunii de Rusalii, organizat de RENOVABIS pentru colectarea de fonduri destinate proiectelor din Europa de Est. RENOVABIS – Acțiunea de Solidaritate a Catolicilor din Germania a fost constituită în 03.03.1993 de către Conferința Episcopala Germană, Mai mult >>

25 ani – Fereastra spre trecut pentru a pregăti viitorul

,,Nevoile timpului vă învață ce aveți de făcut.~ În data de 9.06.2018, Familia Kolping  Sfânta Maria Timisoara’89 a aniversat cei 25 de ani de activitate continuă. Evenimentul a început la Biserica Greco- Catolica din Piața Vf.cu Dor, acolo unde în urmă cu 25 de ani, după întâlniri cu părintele Alfred Weis, conducător spiritual la Kolping Mai mult >>

Pelerinaj Kolping la Șumuleu Ciuc

Familiile Kolping din dieceza Alba în fiecare an de ziua Sf. Iosif organizează pelerinajul de 1 Mai, la Maica Domnului la biserica din Șumuleu Ciuc. Această zi este o ocazie potrivită pentru a se întâlni, a-și exprima gratitudinea față de Dumnezeu, pentru a da seamă de evenimentele organizate, a planifica programele următoare, dar și pentru Mai mult >>

Tabără de muncă la Oituz

În plină pregătire pentru momentul deschiderii și sfințirii atelierului de manufactură în lemn din cadrul Centrului Educațional Kolping din Oituz, sâmbătă, 14 aprilie, membrii Kolping din Oituz și din Ploscuțeni au desfășurat o tabără de sprijin prin muncă pe șantier. Împreună am reușit să curățăm spațiile din jurul atelierului, am dat cu ulei special tavanul Mai mult >>

Tabăra de muncă pentru tineri, Kolping Moldova

Pentru al IV-lea an consecutiv, la casa Kolping din Ploscuţeni a avut loc Tabăra de muncă pentru tinerii din Asociaţia Kolping Moldova, ȋn perioada 5-9 aprilie. Activitatea  a fost posibilă datorită finanţării  Kolping România, prin intermediul proiectului K100, proiect ce are ca scop sprijinirea asociaţiilor locale ȋn iniţierea şi desfăşurarea unor activităţi cu impact social, Mai mult >>

O binefacere pentru sufletul nostru: hrănirea celor săraci

În cadrul adunării generale a Familiei Kolping Sfânta Maria ce a avut loc în februarie 2018, membrii au hotărât ca sămbătă 24.03.2018 să gătească pentru beneficiarii cantinei sociale pe care asociația o gestionează din 1995. Membrii Kolping au cumpărat alimentele, au gătit pentru 40 de persoane și după ce au lăsat spațiul curat, au făcut Mai mult >>

“Cupa Kolping la șah” contribuie la împlinirea unui vis

Membrii Familiei Kolping “Sfânta Maria Timișoara” si voluntari au organizat în parteneriat cu Clubul Sportiv “Mediator”- Giarmata Vii și Forumul Democrat al Germanilor din Banat în data de 3 martie 2018, “Cupa Kolping la șah” – Ediția a VIII-a. Au participat copii, tineri și studenți din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, aparținând cluburilor sportive Mai mult >>

Consiliul Director Kolping Moldova

Sâmbătă, 10 februarie, la Bacău, a avut loc primul consiliu director al asociaţiei Kolping Moldova, un prim pas ȋn activitatea la nivel regional. Au fost prezenţi membri ai asociaţiilor din Bacău, Bârlad, Oituz şi Ploscuţeni. Ziua a ȋnceput cu participarea la sfânta Liturghie celebrată la biserica de la Izvoare, unde păirintele Adam Lucian ne-a primit Mai mult >>

Oituz – Acțiuni de voluntariat în sprijinul copiilor nevoiași

Concert caritabil de Crăciun, ediția I Centrul Educațional Kolping din Oituz a fost gazda mai multor acțiuni de voluntariat desfășurate în luna decembrie 2017. Spiritul sărbătorilor i-a inspirit pe voluntarii Kolping  și pe alți donatori să realizeze un efort comun pentru sprijinirea acțiunilor caritabile din cadrul centrului. Unul dintre momentele speciale a fost prima ediție Mai mult >>

Festivalul de Gulas Kolping Banat, editia a X-a, Cenad

In data de 06.05.2017 Familia Kolping Cenad a avut onoarea de a organiza a X-a editie a festivalului de Gulas. In ciuda timpului capricios, ne-au onorat cu prezenta cinci familii Kolping din Romania si doua familii din Serbia. Festivalul a inceput cu intampinarea oaspetilor urmand ca fiecare familie sa inceapa pregatirile pentru prepararea gulasului. In Mai mult >>

Întâlnirea Famiilor Kolping din Banat 14.10.2017, Timișoara, Editia a II-a

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara a organizat în data de 14.10.2017 “Întâlnirea Familiilor Kolping din Banat”. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul financiar al organizaţiei Kolping Banat. Evenimentul a început cu sfântă liturghie la Biserica Greco-Catolică Sfântul Iosif, Timișoara 700 și a continuat la Casa Adam Müller Gutenbrunn. Domnul Radu Boitoș, președintele Familiei Kolping Sfânta Maria Mai mult >>

Cupa Kolping la șah Ediția a VII-a

Familia Kolping Sfânta Maria Timișoara, a organizat în data de 26.11.2017 împreună cu Clubul Sportiv Mediator Giarmata Vii Cupa Kolping la șah, ediția a VII a. Sala a fost pusă la dispoziție de partenerul nostru, Clubul Sportiv Studențesc Medicina Timișoara. Evenimentul a fost deschis de președintele Familiei Kolping Sfânta Maria Timișoara, Radu Boitoș și de Mai mult >>

Alfred Weiss

23 November 1937 – 21. März 2017 Wir erinnern uns heute besonders an unseren Ehrenpräses Pfarrer Alfred Weiss aus Wien, Österreich. Seit 1991 war er Rumänienfreund, Kolpingpionier in unserem Land und treuer Berater und Begleiter unseres Verbandes, bis zu seinem Tod. Heute wäre sein Geburtstag gewesen. Wir vermissen dich, Alfred! 23 noiembrie 1937 – 21 Mai mult >>

Consiliul Director s-a întrunit în Oituz

Consiliul Director s-a întrunit în data de 17-18 noiembrie în Oituz. Profilul asociației a fost una dintre temele principale discutate, având în vedere concluziile grupelor de lucru de la Adunarea Generală din Oradea. Se conturează astfel o nouă variantă a profilului, urmând să fie lansată o ultimă rundă de consultări la toate nivelurile din asociație. Mai mult >>

Comunicat: Prima zi mondiala a săracilor

Pe 13 noiembrie 2016, la predica Jubileului dedicat persoanelor marginalizare social, Papa Francisc, lăsând de-o parte textul pregătit a spus: „Să cerem harul de a nu închide ochii în fața lui Dumnezeu care ne privește și în fața aproapelui care ne interpelează… mai ales spre fratele uitat și exclus, spre «Lazăr» care zace în fața Mai mult >>

Adunare Generală la Kolping Alba

„Viitorul favorabil nu depinde de faptul că suntem la început sau sfârșit de an; un viitor mai bun creează doar acei oameni care, prin educația creștină, devin devotați și perseverenți.” Adolph Kolping În data 4 noiembrie 2017, la Cristuru Secuiesc, 56 de delegați din 15 Asociații Kolping locale au participat la Adunarea Generală a Organizației Mai mult >>

Jubileu în Familia Kolping „Sf. Iosif” Brașov

În data de 28 octombrie 2017, Familia Kolping Sfântul Iosif din Brașov a celebrat 25 de ani de existență. Cu acest prilej a avut loc o mică festivitate în care ne-am amintit de activitățile organizate de-a lungul anilor trecuți: excursii în țară și peste graniță, diferite baluri, concerte caritabile și concerte organizate cu ocazia sărbătorilor, Mai mult >>

Delegați din 43 de țări au adoptat Profilul Kolping Internațional

În Lima / Peru, delegații din 43 de țări au adpotat profilul și statutul Kolping Internațional. În viitor asociația își propune consolidarea angajamentului pentru acțiuni sustenabile și protecția mediului. În perioada 25 – 28 septembrie 2017, a avut loc Adunarea Generală în Lima, Peru. Evenimentul a reunit peste 200 de delegați din 43 de țări Mai mult >>

Vizita membrilor Kolping din Luxemburg

În intervalul 2 – 6 octombrie 2017 a avut loc vizita unui grup format din 12 membri din cele 2 Familii Kolping din Luxemburg. Ei și-au dorit să cunoască o parte a activităților Kolping din România, să viziteze proiecte pe care le-au susținut financiar și să afle care sunt perspectivele Kolping România. După sosirea în Mai mult >>

Adunarea Generală – Oradea 2017

Adunarea Generală Kolping România a avut loc în Oradea între 15-17 septembrie 2017. Au participat peste 40 de delegați din partea Familiilor Kolping din: Tășnad, Ploscuțeni, Timișoara-Millennium, Brașov, Belfir, Reghin, Săcele, Gheorgheni, Oituz, Satu Mare, Pecica, Timișoara Sf. Maria, Sânandrei, Otelec, Chișineu Criș, Ploscuțeni, Bârlad și Oradea. Lucrările au avut loc într-o locație deosebită din Mai mult >>

Întâlnire de formare în Asociația Kolping Moldova

Sâmbătă, 26 august 2017, a avut loc o ȋntâlnire de formare a adulţilor din Asociaţia Kolping Moldova. Au participat membri şi simpatizanţi ai asociaţiilor locale din Bârlad, Oituz şi Ploscuţeni, ȋntâlnirea desfăşurându-se la Centrul Educațional din Oituz. Scopul ȋntâlnirii a fost discutarea profilului Kolping, cu dorinţa de a lămuri  aspecte ale funcţionării asociaţiei şi de Mai mult >>

Săptămâna Europeană de Tineret

În perioada 13-20 august 2017 a avut loc un eveniment îndelung așteptat întregul an: Săptămâna Europeană de Tineret. Organizatorii, Kolping Tineret Europa și Kolping Tineret din Dieceza de Bamberg, i-au așteptat pe participanți la Nürenberg, al doilea oraș german ca mărime din Bavaria. Tema centrală a întâlnirii a fost „Europa – valori comune?!” Săptămâna Europeană Mai mult >>

Workcamp la viitoarea Casă a Calfelor Timișoara

Timp de o săptămână, voluntarii asociației Kolping din țară și din străinătate, împreună cu calfele venite din Sibiu, au făcut un prim pas pentru ceea ce se dorește a fi Casa Calfelor Timișoara. Prima zi a fost dedicată prezentării activităților celor două asociații: Kolping România și Casa Calfelor din Sibiu. Voluntarii au avut astfel ocazia Mai mult >>

Kolping Moldova – Kolping Münster

Cu scopul de a întări parteneriatul dintre cele două asociații de voluntariat, Kolping Münster a invitat doi tineri din Kolping Moldova pentru a lua parte, în perioada 11-19 iunie, la o vizită în Oelde și o excursie în Olanda alături de tinerii din organizația acestora. Bucuroși și recunoscători pentru această oportunitate de a-i cunoaște mai Mai mult >>

Kolping Moldova – jubileu de 25 de ani

„Cine se dovedește curajos, încurajează!” (Fericitul Adolph Kolping) În acest an, Asociația Diecezană Kolping Moldova se înscrie și ea în marea „simfonie” a asociațiilor și a organizațiilor religioase din Dieceza de Iași care marchează 25 de ani de activitate. Acest an jubiliar va culmina cu sărbătoarea de comemorare a Fericitului Adolph Kolping în ziua de Mai mult >>

Întâlnire 55+

Întâlnirea seniorilor de la Organizația Dieceză Kolping Alba a avut loc în data de 17 iunie, la Centrul de Recreere Kolping din Ivó. Potrivit relatărilor celor 26 de participanți, această primă ediția a fost o reușită. Membrii sosiți din Mediaș, Odorheiu Secuiesc, Zetea, Toplița și Cristuru Secuiesc au vorbit în runda de prezentare și despre Mai mult >>

„Noi răspândim pacea“ – Motto-ul celei de a 50-a „Drumeție Internațională Kolping pentru Pace”, Sarnen/ Elveția

Din Elveția, Germania, Austria, Lituania, Luxemburg, Italia, România și Cehia s-au îndreptat 280 membri Kolping către localitatea elvețiană Sarnen, pentru a parcurge în zilele de 15-17 iunie 2017 diferite trasee în patria Sfântului Nicolae din Flue (1417 – 1487), pustnic și patron al Elveţiei. Mesajul principal al acestui sfânt canonizat în anul 1947 de către Mai mult >>

Musafiri din Elveția – revenire în România după 10 ani

Între 7–13 iunie a.c., 30 de membri Kolping din Elveția, din comuna Hochdorf, au traversat România de la vest la est, vizitând diferite colțuri ale țării și câteva proiecte al organizației Kolping. La Timișoara, oaspeții străini au fost musafirii Familiilor Kolping „Millennium Timișoara” și „Sfânta Maria Timișoara ’89”, care le-au prezentat nu numai programul și Mai mult >>

Alături de RENOVABIS în campania de strângere de fonduri

Colecta de Rusalii a Bisericii Catolice din Germania Bisericilor este dedicată Organizației Episcopale de Ajutorare RENOVABIS, cu sediul la Freising, lângă München. Numele „RENOVABIS”, în latină „Tu vei reînnoi…“, face referire la Rugăciunea de Rusalii „Îți trimiți Tu suflarea… și înnoiești astfel fața pământului” (renovabis faciem terra). Datorită acestei colecte, RENOVABIS reușește să sprijine, an Mai mult >>

Fiindcă Ivó este al nostru!

Acesta este lucrul la care s-au gândit cei 24 de membri care, în dimineața zilei de 20 mai, au răspuns invitației Organizației Diecezane Kolping Alba și au venit la Centrul de recreere Kolping din Ivó pentru a da o mână de ajutor cu activitățile din ziua de voluntariat. De această dată cei care au parcurs Mai mult >>

Invitație la Săptămâna Europeană de Tineret

Anul acesta, Săptămâna Europeană de Tineret se va desfășura în perioada 13-20 august. Organizatorii evenimentului – Kolping Tineret Europa și Kolping Tineret din Dieceza de Bamberg – îi vor aștepta pe participanți la Nürenberg, al doilea oraș german ca mărime din Bavaria. Tema centrală a întâlnirii va fi „Europa – valori comune?!”. Din fiecare țară Mai mult >>

Pelerinaj la Șumuleu Ciuc