Kolping - comunitate de formare, acțiune și întrajutorare

ȘTIRI ȘI NOUTĂȚI
Oituz – Formare pentru tinerii voluntari din Asociația Kolping Moldova

În perioada 26-28 octombrie 2018, la Oituz a avut loc ȋntâlnirea simpatizanţilor şi voluntarilor din Asociația Kolping Moldova, scopul  fiind descoperirea exemplului pe care Adolph Kolping ni l-a lăsat pentru a alege drumul voluntariatului. Comunităţile participante la acest eveniment au fost: Ploscuţeni, Oituz și Ferăstrău. Programul acestor zile a urmărit  cunoaşterea profilului Kolping de către Mai mult >>

Întâlnirea Familiilor Kolping din Banat, Editia a III-a, Timişoara

Într-o zi superbă de  toamnă, cu mult soare şi voie bună, la iniţiativa şi cu sprijinul financiar al Organizaţiei Kolping Banat, Familia Kolping Sfânta Maria Timişoara 89  a organizat în data de  13.10.2018  ediţia a  III  a   Întâlnirii Familiilor Kolping din Banat. Evenimentul a început cu Sfânta  Liturghie care a avut loc în Biserica Greco-Catolică Mai mult >>

„Descoperim pacea“ – Invitație la a 52-a Drumeție Internațională Kolping pentru Pace, 2 – 5 mai 2019, Vianden/Luxemburg

A sosit invitația din partea Consiliului Director Kolping Luxemburg la cea de-a 52 a Drumeție Internațională Kolping pentru Pace! Evenimentul va avea loc la Vianden, în Marele Ducat de Luxemburg. Organizatorii limitează numărul de participanți la 250. Deja s-au anunțat 100 persoane. Mai multe informații pe: https://friedenswanderung2019.lu/ Membrii Kolping din România, care doresc să participle, Mai mult >>

Kolping Moldova – Vizită de tineret în Münster, Germania

În perioada 25 septembrie- 1 octombrie 2018, la invitația Organizatiei Kolping din dieceza de Munster, Germania, 5 tineri din Asociatia Kolping Moldova(Ploscuțeni și Oituz) s-au alăturat evenimentului „Sternenklar”, ce a avut loc la Frankfurt pe durata week-end-ului. Evenimentul s-a dovedit a fi ocazia perfectă de a crea noi legături de prietenie și de a întări Mai mult >>

Kolping Munster, vizită de parteneriat în Romania

În perioada 21-30 septembrie, a fost prezentă în regiunea Moldova o delegație de 5 membri activi din Dieceza de Munster, Germania, condusă de Matthias  Knauf, responsabil cu parteneriatele internaționale. Programul vizitei a cuprins întâlniri cu Familii Kolping, dar și vizite turistice. Pentru mare parte dintre ei a fost prima vizită în România. Astfel, au descoperit Mai mult >>

Kolping Elveția – 150 ani (1868 – 2018)!

Între 29 – 30 septembrie 2018, membrii Kolping din Elveția au sărbătorit, alături de o mulțime de oaspeți de pretutindeni, împlinirea a 150 ani de existență a Asociației „Kolping Elveția”! Motto-ul anului jubiliar cuprinde trei noțiuni semnificative: „mulțumire – dăruire – sărbătorire”, lansând astfel o chemare către toate Familiile Kolping, de a planifica pe tot Mai mult >>

„Gătind parteneriatul…”

Membrii Familiei Kolping Hochdorf din Elveția au ocazia, de a se întâlni în fiecare joi în centrul parohial, pentru activitățile lor, planificate din timp: seri tematice, plimbări, meditații, acțiuni informative, educative sau sociale etc. Joi, 27 septembrie 2018, cei prezenți s-au deplasat la o instituție de învățământ din localitate, unde au închiriat pentru seara respectivă Mai mult >>

Retrospectivă II. Activități de vară la Kolping Alba: Întâlnirea tineretului Kolping în cadrul parteneriatului Kolping Alba din România și Kolping Würzburg din Germania, 20-30 august 2018

În perioada 20-30 august 2018 a avut loc în Dieceza de Würzburg întâlnirea tinerilor germani cu cei din Dieceza Alba. Dorința de realizare a unor întâlniri s-a pus în urma cu doi ani, după ce conducerea diecezei germane partenere vizitaseră România și, pas cu pas, proiectul a prins contur! Anul trecut, 2017, Kerstin Zull, reprezentanta Mai mult >>

Familia are viitor – Viitorul are nevoie de familie

“Familia este prima pe care o întâlnește omul în viață, ultima după care întinde mâna și cea mai de preț comoară pe care o deține” este citatul cu care fondatorul nostru, Fericitul Adolph Kolping se adresa calfelor acum mai bine de 150 de ani. Kolping România respectă alegerea personală a fiecăruia privind alegerea modului de Mai mult >>

Scrisoare deschisă

Obiect: Susținerea demersului de declanșare a referendumului pentru modificarea art. 48, alin. 1 din Constituția României Noi, episcopii catolici din România reuniţi în perioada 3-5 mai 2017 la Cluj-Napoca, în sesiunea plenară de primăvară a Conferinţei Episcopale Române, am luat act de amânarea discuțiilor cu privire la cererea de modificare şi reformulare a articolului 48, alin. Mai mult >>

Profilul asociației

Consiliul Director al asociației a dat startul în anul 2015 la o discuție despre profilul asociației. Timp de trei ani au avut loc consultări despre: cine suntem, ce ne animă, unde vrem să ajungem? Profilul va fi asumat si implementat de către toți membri Kolping din Romania precum si de către toate structurile de conducere Mai mult >>

Pelerinajul tinerilor la Cacica

În fiecare an, dieceza de Iași organizează la Sanctuarul închinat „Adormirii Maicii Domnului” din localitatea Cacica, jud. Suceava, pentru toti creștinii din dieceză un pelerinaj dedicat Mariei. Mii de pelerini din toate parohiile diecezei, asociații de laici, congregații, sunt prezente și experimentează puterea rugăciunii comune timp de două zile(14 si 15 august). Anul acesta printre Mai mult >>

Drumeția Kolping pentru Pace

La Schirgiswalde ( Germania) în perioada 2-5 august 2018 a avut loc a 51-a ediție a Drumeția Kolping pentru Pace. Motto-ul acestei ediții a fost: ,,UNITATE PRIN DIVERSITATE” În urmă cu 51 de ani, membrii Kolping au fost invitați de preotul Josef Eberli, ca o chemare la conciliere și îndemn pentru pace între popoare (mai Mai mult >>

Oituz – apele trec, solidaritatea rămâne

După cum  toți am văzut la știri, săptămâna trecută, România s-a confruntat cu probleme serioase din cauza inundațiilor. Din păcate foarte mulți oameni au simțit într-un mod real această cruntă și traumatizantă experiență. Comuna Oituz din județul Bacău nu a fost ocolită de volumul mare de apă acumulat de pe versanți în Râul Oituz. O Mai mult >>

Voluntariat în Timișoara

Între 26 iunie – 06 iulie 2018 a avut loc o campanie de voluntariat care a avut ca scop efectuarea lucrărilor de pregătire la amplasamentul pe care urmează să fie contruită Casa Calfelor Kolping Timișoara. În prima zi s-au tăiat buruienile și au fost făcute lucrări de pregătire în vederea demolării. La start s-au prezentat Mai mult >>

Vizită în cadrul parteneriatului „Organizația Diecezană Kolping Bamberg – Kolping România“

Trei ani la rând (2014, 2015, 2016), membrii Kolping din Organizația Diecezană Kolping Bamberg s-au mobilizat în cadrul unei acțiuni numită generic ,,Weihnachtsmailing” – o scrisoare circulară de Crăciun, trimisă tuturor cunoștințelor, pentru a face cunoscut un proiect în folosul binelui comun, de obicei într-o zonă defavorizată a lumii. Astfel s-au strâns sume importante, care Mai mult >>

Oituz – Loc de joacă pentru copii

Copiii din Oituz, voluntarii și întreaga echipă avem din nou motive de bucurie pe care dorim să le împărtășim cu toți prietenii noștri. În curtea Centrului educațional am construit un spațiu de joacă(castelul din lemn) și o groapă cu nisip pentru pitici. Copiii sunt entuziasmați de aceste realizări, ele reprezentând atracția principală  atunci când se Mai mult >>

Întâlnire „55+” la Ivó

Între 16-17 Mai 2018 Organizația Kolping Alba a organizat cea de-a doua întâlnire a membrilor cu vârsta de peste 55 de ani, evenimentul  „55+” la Centrul de recreere Kolping din Izvoare, jud. Harghita. Participanții au sosit din Miercurea Ciuc, Toplița, Mediaș și Cristuru Secuiesc. Chiar și cei veniți pentru prima oară la un astfel de Mai mult >>

Festival de gulaș în Banat

În data de 16 iunie Familia Kolping Dumbrăvița/Ujszentes a organizat al 11- lea festival de gulaș lângă Sala Polivalentă din localitate. Praeses-ul Mathe Lajos împreună cu Kadar Gyorgy și un grup activ de voluntari au organizat într-un mod exemplar manifestarea fiind asigurate: umbrele pentru protecție solară, mese, bănci, lemne, apă, prăituri, apă, suc, înghețată și Mai mult >>

Oituz – A început școala de vară pentru copii

Este al doilea an în care, pentru  vacanța de vară, în cadrul Centrului Educațional din Oituz, copiii sunt invitați la programul Școlii de vară care se  desfășoară în perioada 18 iunie – 10 august 2018. Avem deja înscriși 50 de copii cu vârste între 3 si 10 ani, copii care, timp de 8 săptămâni, vor Mai mult >>

Campionat de fotbal în Banat

Cupa Kolping Banat la fotbal, ediția a XII, a avut loc în 2 iunie 2018, pe terenul de sport al comunei Liebling, Timiș. Campionatul a avut trei secţiuni: Adulţi, participant tineri (începând cu clasa a IX-a). Juniori I, participant copiii până la clasa a VIII-a inclusiv. Juniori II, participant copiii până la clasa a VI-a Mai mult >>

Valori europene. Corespondență din Vilnius.

Politica trebuie să se orienteze după valori precum pacea și libertatea, echitatea socială și sustenabilitatea. Referenții Karl Schiewerling, președintele Fundației Social Creștine și Stefan Lunte din partea COMECE – Comisia Conferințelor Episcopale Europene – au reliefat istoria dezvoltării europene și însemnătatea viziunii creștine asupra omului. Principiile personalității și subisidiarității stau baza Învățăturii Social Catolice și Mai mult >>

Să trăim împreună împăcați ! Împreună pentru o Europă solidară.

Miteinander. Versöhnt. Leben Să trăim împreună împăcați ! Împreună pentru o Europă solidară. Acesta a fost motto-ul anului 2018 al acțiunii de Rusalii, organizat de RENOVABIS pentru colectarea de fonduri destinate proiectelor din Europa de Est. RENOVABIS – Acțiunea de Solidaritate a Catolicilor din Germania a fost constituită în 03.03.1993 de către Conferința Episcopala Germană, Mai mult >>

25 ani – Fereastra spre trecut pentru a pregăti viitorul

,,Nevoile timpului vă învață ce aveți de făcut.~ În data de 9.06.2018, Familia Kolping  Sfânta Maria Timisoara’89 a aniversat cei 25 de ani de activitate continuă. Evenimentul a început la Biserica Greco- Catolica din Piața Vf.cu Dor, acolo unde în urmă cu 25 de ani, după întâlniri cu părintele Alfred Weis, conducător spiritual la Kolping Mai mult >>

Pelerinaj Kolping la Șumuleu Ciuc