Kolping - comunitate de formare, acțiune și întrajutorare

ȘTIRI ȘI NOUTĂȚI
Intalnirea membrilor Tineretului Kolping Europa Budapesta 8-10.03.2019

Reprezentanti din 23 de tari s-au intrunit in Budapesta intre 8 si 10 martie 2019 pentru  Intalnirea Anuala a Membrilor Kolping Tineret din Europa. Delegatii au reprezentat Organizatii Kolping din Croatia, Garmania, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elvetia si Ucraina. Multumita implicarii Tineretului Kolping Budapesta, intalnirea a debutat cu o delicioasa cina Mai mult >>

Pr. Dan Groza (†13.05.2019, 52 ani)

„Doamne, ai milă de noi! Noi nădăjduim în Tine. Fii ajutorul nostru în fiecare dimineaţă şi izbăvirea noastră la vreme de nevoie!“ (Isaia 33, 2) Cu durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a celui care a fost Praeses Kolping drag nouă, Pr. Dan Groza (†13.05.2019, 52 ani) Praeses al Familiei Kolping Cenad, 1996-2012 și Mai mult >>

Voluntariat în Timișoara

În zilele de 3 și 4 mai au avut loc două acțiuni de volutariat în Timișoara la viitoarea Casă a Calfelor de pe str Ioan Bonțilă nr 12-14. Curățenia de primăvară era necesară, având în vedere faptul că în scurtă vreme vor demara lucrările de construcție. În luna mai vor sosi și oaspeți din partea Mai mult >>

Tabără de muncă pentru tineri la casa Kolping din Ploscuțeni

În perioada 26 – 30 aprilie, tineri voluntari, membri ai asociațiilor Kolping din Oituz, Ferăstrău şi Ploscuțeni s-au întâlnit, pentru al cincilea an consecutiv, la tabăra de muncă organizată la casa Kolping din Ploscuțeni. Activitatea a fost coordonată de adulții asociației gazdă, sub îndrumarea dlui Cornel Mihăeş, preşedinte al asociației locale. Acțiunea a oferit tinerilor Mai mult >>

Surprizele iepuraşului la grupa răţuştelor

Înainte de Sărbătoarea Paștelui, membrii Kolping Chişineu Criş au fost în vizită la Grădiniţa cu Program Normal din Nădab. La grupa mare “Grupa Răţutelor” au fost prezeţi 13 copilaşi costumaţi cu urechiuşe de iepuraş şi tricouri albe. Doamna educatoare a pregătit un program frumos cu poezii şi cântece, iar, apoi, am devenit şi noi, membrii Mai mult >>

Pregătiri pentru Sărbătorile Pascale la Chișineu Criș

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi. Kolping Chișineu Criș în data de 13.04.2019, a organizat un eveniment cu titlul Mai mult >>

Adunarea Generală 2019

Adunarea Generală a asociației Kolping România a avut loc în Brașov între 5-7 aprilie. Au participat 87 membri Kolping de la următoarele asociații: Chișineu Criș, Timișoara Sf. Maria, Timișoara Millennium, Liebling, Otelec, Uivar, Cenad, Pecica, Dumbrăvița, Sf. Iosif Brașov, Gheorgheni, Sângeogiu de Mureș, Cristuru Secuiesc, Toplița, Borzont, Reghin, Mediaș, Oituz, Ploscuțeni, Oradea, Satu Mare. Startul Mai mult >>

Kolping Moldova – Calea Crucii pe dealul Ciciola

Sâmbătă, 14 aprilie, la Valea Mare a avut loc întâlnirea tradițională Kolping Moldova dar și o întâlnire de reculgere pentru operatorii socio-caritativi din zona Bacău. La ora 9.30 în prezenţa grupurilor din Familia Kolping din diferite comunităţi, grupul cadrelor medicale din Bacău pr. paroh, Iosif Dămătăr a adresat un salut de bun-venit tuturor participanţilor şi Mai mult >>

O nouặ Familie Kolping în Moldova

Duminicặ, 31 martie 2019,  comunitatea din Ferặstrặu, județul Bacặu, a rặspuns cu bucurie la dorința unora dintre membrii ei de a adera la idealurile Fericitului Adolph Kolping, ȋnființându-se astfel o nouặ Familie Kolping care sặ ȋntregeascặ Asociația diecezanặ. Entuziasmul pặrintelui Emil Robu, parohul comunitặții din Ferặstrặu, dar și al tinerilor voluntari care au fost alături Mai mult >>

Cupa Kolping la șah, ediţia a X-a

Asociatia Kolping sustine formarea copiilor si tinerilor prin voluntariat   Sâmbătă în 09.03.2019 a avut loc în Timişoara la Casa Adam Müller Guttenbrunn, ediţia a X a – Cupa Kolping la şah. Această ediţie a fost desfăşurată în parteneriat cu Clubul Sportiv “Mediator”- Giarmata Vii şi Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Competiția a fost Mai mult >>

ADUNARE GENERALĂ ŞI ALEGERI 2019

Adunarea Generală a Asociației Kolping România va avea loc în Brașov în perioada 05 – 07 aprilie 2019. Cu această ocazie, Consiliul Director a decis organizarea de alegeri având în vedere că ultimele alegeri au avut loc in Caransebeș in anul 2015, atribuind un mandat pentru perioada 2015-2019. Acest nou mandat urmează să fie de Mai mult >>

Farsang de copii organizat de familia Kolping Chișineu Criș

În fiecare an, trecerea de la iarnă la primăvară, ca și trecerea de la un an vechi la unul nou, este marcată de sărbători menite să alunge spiritele rele și iarna și să anunțe, deopotrivă, renașterea simbolică a lumii, asigurând prosperitatea comunității. În data de 2 martie 2019, la parohia catolică din orașul nostru a Mai mult >>

Concurs de creaţie

În cadrul Consiliului Director din luna februarie 2019, s-a decis lansarea unui concurs de creație în ceea ce privește reprezentarea grafică a declarației de misiune a Asociaţiei: “Kolping – comunitate de formare, acțiune și întrajutorare!” Câștigătorul primește un sejur de două zile pentru două persoane în Brașov. Până la data de 29 martie se pot Mai mult >>

CONSILIUL DIRECTOR 2019

Prima întâlnire din acest an a Consiliului Director avut loc în Brașov. Consiliul a avut pe ordinea de zi mai multe teme legate de: programul anului 2019, reprezentarea asociației la nivel european și internațional, situația tinerilor în asociație, comerțul echitabil și economisirea resurselor, Învățătura Social-Catolică. Întâlnirea Consiliului Director a fost precedată de o întânire a Mai mult >>

BALUL DE FĂRŞANG

Familia Kolping Timișoara Millennium a organizat în 23 februarie Balul de Fărșang în localitatea Ghiroda. Evenimentul organizat cu acest prilej a debutat cu liturghia oficiată de către pr. Vancsa Csaba, în limba română şi în limba maghiară, în Biserica Romano – Catolică din Ghiroda. La Căminul Cultural, cu începere de la ora 19, s-a desfăşurat Mai mult >>

O familie de familii

Sâmbătă, 2 martie 2019, în localitatea Oituz din județul Bacău, la Centrul Educațional Kolping, s-a desfășurat o întâlnire de formare pentru familii. Invitatul special al întâlnirii a fost părintele Felician Tiba, coordonatorul Oficiului pentru Familii din Dieceza de Iași. Programul întâlnirii a fost împărțit în trei momente: formarea, cunoașterea locului și balul familiilor. Formarea a Mai mult >>

Oituz – Cina pentru familiile nevoiașe

Pentru al treilea an consecutiv Centrul Educațional Kolping din Oituz a organizat o cină festivă pentru familiile nevoiașe din localitate. Acțiunea din acest an a avut loc joi, 10 ianuarie și a fost susținută din banii obținuți în urma organizării Concertului de Crăciun. Astfel, la această cină au fost prezente 25 de familii nevoiașe, copii Mai mult >>

Oituz – Concertul de Crăciun, ediția a II – a

Pentru al doilea an consecutiv Centrul Educațional Kolping din Oituz a organizat Concertul caritabil de Crăciun, decembrie 2018. Scopul organizării acestui concert a fost strângerea de fonduri pentru pregătirea unei mese festive, beneficiarii fiind 20 de familii nevoiașe din Oituz care se vor bucura de această masă, iar copiii vor primi cadouri. La ediția din Mai mult >>

Corul Kolping la Festivalul de colinde “Cântecele Betleeemului”

În 8-9 decembrie 2018 s-a desfășurat la Timișoara Festivalul de colinde “Cântecele Betleeemului”, la Parohia Timișoara – Zona Dacia, ajungând la ediția XIV. De la înființarea acestui festival, Corul Kolping (Sfânta Maria Timișoara) compus din cca 30 de persoane amatori și profesioniști, condus de doamna profesoară Doina Boșca, a participat în fiecare an. În acest Mai mult >>

Cupa Kolping la șah” editia a IX-a

Ediţia a IX-a  “Cupa Kolping la șah”, a avut loc în data de 24 noiembrie 2018, în Timişoara la Casa Adam Müller Guttenbrunn. Membrii Familiei Kolping “Sfânta Maria Timișoara 89” au organizat această competiție în parteneriat cu Clubul Sportiv “Mediator”- Giarmata Vii și Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Concursul de șah s-a desfășurat pe Mai mult >>

Adunarea Generală a adoptat profilul asociației

La Caransebeș, între 16 și 18 noiembrie 2018, a avut loc Adunarea Generală Kolping România. Peste 70 de delegați din partea a 24 de asociații Kolping din Banat, Transilvania și Moldova au sosit în Cransebeș încă de vineri seara. Adunarea a fost presidată de către Pr. István Gödri, praeses central, Daniela Bărbulescu – președinte și Mai mult >>

Curs de formare a formatorilor în doctrina socială a Bisericii

În perioada 26 – 28 noiembrie a.c. s-a desfășurat primul modul al unui curs de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis și cooperarea Katholische Sozialwissenschaftliche Zentralstelle (KSZ) din Germania. Cursul a fost sustinut de experti din Germania: Mons. Dr, Prof. Peter Schallenberg, director Mai mult >>

Coroana de Advent

Coroana de Advent are o funcţie religioasă: ea vesteşte apropierea Crăciunului, ne pregăteşte pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, trezeşte rugăciunea comună, arată că Isus este adevărata lumină care învinge întunericul şi răul. Coroana de Advent este un imn adus naturii care revine la viaţă, atunci când totul pare a se sfârşi, un imn adus luminii care Mai mult >>

Vizită din Kolping Brazilia

Cu multă bucurie, constatăm că în ultima perioadă, multe Familii Kolping din diferite țări europene aleg să viziteze România și să cunoască proiectele Kolping desfășurate în țara noastră, să întâlnească membri Kolping  și să construiască punți ale prieteniei și solidarității pentru o comunitate internațională așa cum este și organizația noastră. O surpriză deosebit de plăcută Mai mult >>

Oituz – Formare pentru tinerii voluntari din Asociația Kolping Moldova

În perioada 26-28 octombrie 2018, la Oituz a avut loc ȋntâlnirea simpatizanţilor şi voluntarilor din Asociația Kolping Moldova, scopul  fiind descoperirea exemplului pe care Adolph Kolping ni l-a lăsat pentru a alege drumul voluntariatului. Comunităţile participante la acest eveniment au fost: Ploscuţeni, Oituz și Ferăstrău. Programul acestor zile a urmărit  cunoaşterea profilului Kolping de către Mai mult >>

Întâlnirea Familiilor Kolping din Banat, Editia a III-a, Timişoara

Într-o zi superbă de  toamnă, cu mult soare şi voie bună, la iniţiativa şi cu sprijinul financiar al Organizaţiei Kolping Banat, Familia Kolping Sfânta Maria Timişoara 89  a organizat în data de  13.10.2018  ediţia a  III  a   Întâlnirii Familiilor Kolping din Banat. Evenimentul a început cu Sfânta  Liturghie care a avut loc în Biserica Greco-Catolică Mai mult >>

„Descoperim pacea“ – Invitație la a 52-a Drumeție Internațională Kolping pentru Pace, 2 – 5 mai 2019, Vianden/Luxemburg

A sosit invitația din partea Consiliului Director Kolping Luxemburg la cea de-a 52 a Drumeție Internațională Kolping pentru Pace! Evenimentul va avea loc la Vianden, în Marele Ducat de Luxemburg. Organizatorii limitează numărul de participanți la 250. Deja s-au anunțat 100 persoane. Mai multe informații pe: https://friedenswanderung2019.lu/ Membrii Kolping din România, care doresc să participle, Mai mult >>

Kolping Moldova – Vizită de tineret în Münster, Germania

În perioada 25 septembrie- 1 octombrie 2018, la invitația Organizatiei Kolping din dieceza de Munster, Germania, 5 tineri din Asociatia Kolping Moldova(Ploscuțeni și Oituz) s-au alăturat evenimentului „Sternenklar”, ce a avut loc la Frankfurt pe durata week-end-ului. Evenimentul s-a dovedit a fi ocazia perfectă de a crea noi legături de prietenie și de a întări Mai mult >>

Kolping Munster, vizită de parteneriat în Romania

În perioada 21-30 septembrie, a fost prezentă în regiunea Moldova o delegație de 5 membri activi din Dieceza de Munster, Germania, condusă de Matthias  Knauf, responsabil cu parteneriatele internaționale. Programul vizitei a cuprins întâlniri cu Familii Kolping, dar și vizite turistice. Pentru mare parte dintre ei a fost prima vizită în România. Astfel, au descoperit Mai mult >>

Kolping Elveția – 150 ani (1868 – 2018)!

Între 29 – 30 septembrie 2018, membrii Kolping din Elveția au sărbătorit, alături de o mulțime de oaspeți de pretutindeni, împlinirea a 150 ani de existență a Asociației „Kolping Elveția”! Motto-ul anului jubiliar cuprinde trei noțiuni semnificative: „mulțumire – dăruire – sărbătorire”, lansând astfel o chemare către toate Familiile Kolping, de a planifica pe tot Mai mult >>

„Gătind parteneriatul…”

Membrii Familiei Kolping Hochdorf din Elveția au ocazia, de a se întâlni în fiecare joi în centrul parohial, pentru activitățile lor, planificate din timp: seri tematice, plimbări, meditații, acțiuni informative, educative sau sociale etc. Joi, 27 septembrie 2018, cei prezenți s-au deplasat la o instituție de învățământ din localitate, unde au închiriat pentru seara respectivă Mai mult >>

Retrospectivă II. Activități de vară la Kolping Alba: Întâlnirea tineretului Kolping în cadrul parteneriatului Kolping Alba din România și Kolping Würzburg din Germania, 20-30 august 2018